Zašto na logorovanje

Saznajte više o logorovanju – što je to, što tamo radimo, koja je razlika između logorovanja i običnog ljetnog dječjeg kampa, tko sve može ići na logorovanje?

Za roditelje...

Naši odgovori na često postavljana pitanja – zašto na logorovanje, kako spremiti dijete na logorovanje, što očekivati, naše preporuke, informacije i sl.

Uvjeti putovanja...

Spremate se na putovanje s Odredom izviđača "Plavi pingvin"... pročitajte koji su naši uvjeti putovanja, načini plaćanja, mogućnosti otkaza putovanja i sl.

Logorovanje "Kamanje 2017"

Ove godine ne idemo na obično logorovanje.

Naime, ovog se ljeta održava 10. Smotra Saveza izviđača Hrvatske, na kojoj ćemo i mi sudjelovati. Smotra je zamišljena kao skup samostalnih tabora odreda iz cijele Hrvatske. Tako će članovi, osim programa tabora koji je organiziran od strane našeg odreda, sudjelovati i u programu i aktivnostima Smotre, kroz koje će se upoznati i povezati s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Osim hrvatskih izviđača, na Smotri će sudjelovati oko 200 izviđača iz europskih zemalja pa će sudionici imati prilike upoznati se s tradicijom, i običajima izviđača iz cijele Europe.

Kamp uz samu rijeku kupu.

Organizator logorovanja...

igra na logorovanju...je Odred izviđača "Plavi pingvin" . Odred je do sada organizirao petnaest logorovanja.

Osim logorovanja organizirano je petnaest zimovanja, jedanaest proljetovanja te druge izviđačke aktivnosti. Cijeli program logorovanja vodit će naši licencirani voditelji.

Mjesto logorovanja...

...je teren u mjestu Kamanje u Karlovačkoj županiji, smješten uz samu rijeku Kupu. Teren je smješten na livadi u bukovoj šumi. Do terena se može doći osobnim automobilom. [TOP]

igra na logorovanjuVrijeme logorovanja...

...je od 23. srpnja do 3. kolovoza 2017. godine.

Par dana prije početka logorovanja na teren dolaze konačari podići cijeli logor kako bi nas osnovni objekti dočekali spremni.[TOP]

Smještaj na logorovanju...

... bit će organiziran pod šatorima tipa kućica (za dvije osobe). igra na logorovanjuSve objekte na terenu, kao ljetnu kuhinju, blagovaonu i tuševe izgradit će konačari par dana prije početka logorovanja.

Sudionici će biti grupirani u patrole (grupe do 10 djece). Svaka patrola ima svog voditelja, koji je zadužen za izvedbu planiranog programa na razini patrole, ali i za cjelodnevnu brigu i nadzor nad članovima patrole u suradnji s ostalim voditeljima. Svi voditelji imaju višegodišnje iskustvo u vođenju patrola te u organiziranju i provođenju logorovanja.[TOP]

Na logorovanju ćemo...

...se igrati, malo raditi, ponešto naučiti i puno se zabavljati. Cijeli program logorovanja već je unaprijed pripremljen – igre, kreativne radionice, međupatrolna natjecanja, izviđačka znanja (preživljavanje, paljenje vatre, orijentacija, izrada zaklona...), izleti, posjet spilji Vrlovci, spavanje u ručno izrađenom bivku, kupanje u rijeci Kupi te večernji zabavni program. Cijelo vrijeme bit ćemo na otvorenom, u prirodi.

Garantiramo da neće biti dosadno, štoviše – bit će to avantura za pamćenje.[TOP]

Sudionici logorovanja...

...su izviđači i planinke, poletarci i pčelice Odreda izviđača "Plavi pingvin" i njihovi roditelji te ostali gosti. Svi sudionici logorovanja moraju imati plaćenu članarinu za 2017. godinu (iznosi 400 kn).[TOP]

Cijena logorovanja...

igra na logorovanju ...iznosi 1.500 kn.

U cijenu su uračunati:

 • najam terena i boravišna taksa
 • taksa Smotre SIH-a
 • prijevoz vlakom
 • 4 obroka dnevno
 • smještaj u šatorima
 • programski troškovi
 • stručni voditelji
 • majica Smotre SIH-a (T-shirt)
 • majica logorovanja (T-shirt).

Uvjet za odlazak na logorovanje s odredom izviđača "Plavi pingvin" je uredno plaćena članarina za 2017. godinu (iznosi 400 kn).

Popusti...

...su mogući za braću i sestre na logorovanju:

 • drugo dijete ima popust 15% (taksa iznosi 1.275 kn)
 • treće dijete ima popust 20% (taksa iznosi 1.200 kn).
[TOP]

Prijave...

...su moguće do ponedjeljka 17. srpnja 2017 godine. Prilikom prijave potrebno je uplatiti predujam od 150 kn. Prijave bez uplate predujma neće se uzimati kao ozbiljne.

Za vas smo pripremili i mogućnost ONLINE PRIJAVE za logorovanje.

U slučaju otkaza vrijede naši Uvjeti putovanja.

Broj mjesta je ograničen![TOP]

Plaćanje...

...je moguće izvršiti uplatom na račun Odreda HR39 2500 0091 1010 3297 2 ili gotovinom po dogovoru. Kao svrhu plaćanja upišite "Logorovanje 2017". Ukoliko ispunite online prijavu tad ćete e-mailom dobiti primjerak ispunjene uplatnice, kao i popis opreme.

Molimo da za svaki slučaj javite da ste izvršili uplatu.

Moguće je plaćanje u više rata!

Zadnji rok za uplatu cijelog iznosa je ponedjeljak 17. srpnja 2017. godine.[TOP]

Raspored putovanja:

odlazak je u nedjelju, 23. srpnja u jutarnjim satima, a povratak je u četvrtak, 3. kolovoza 2017. godine poslije podne. Točni detalji puta bit će naknadno javljeni, kad dogovorimo s prijevoznikom. [TOP]

Mogućnost posjete...

...zbog neobičnog termina, kao i sudjelovanja na Smotri Saveza, ove godine neće biti moguće posjete. [TOP]

Obavezna oprema na logorovanju

Za vas smo pripremili popis obavezne opreme na logorovanju koju svaki sudionik mora imati.